Faluszelen logo

Almás fahéjas zabkása cukormentes

main pic
Előkészítés
5 min
Főzés
20 min
Cukormentes almás zabkása reggelire két főnek

Hozzávalók (2 adag)

100g zab
400g alma ( vagy kettő közepes)
1 tk fahéj
450 víz ( fokozatosan adagolva )
1 csipet
2 tk mandulavaj
10 szem mandula ( előző este beáztatva)
4 db pekándió

Elkészítés

Az almákat megmossuk és felkockázzuk (pucolni nem kell!) és kb 150ml vízzel és a fahéjjal feltesszük főni, főzzük kb 8 percet.
Hozzáadjuk a 100g zabpelyhet és a csipet sót és 300ml vizet. Addig főzzük közepes lángon időnként megkevergetve, amíg krémes állaga lesz a zabnak. Ha kell, adunk hozzá további vizet.
Mandulavajjal, baracklekvárral, vágott mandulával (egy éjszak áztatás után a mandula jobban emészthető) és pekándióvak tálaljuk.