Almás fahéjas zabkása cukormentes
Előkészítés
5 min
Főzés
20 min
Cukormentes almás zabkása reggelire két főnek
Hozzávalók (2 adag)
100g zab
400g alma ( vagy kettő közepes)
1 tk fahéj
450 víz ( fokozatosan adagolva )
1 csipet só
2 tk mandulavaj
10 szem mandula ( előző este beáztatva)
4 db pekándió
Elkészítés
1. lépés
Az almákat megmossuk és felkockázzuk (pucolni nem kell!) és kb 150ml vízzel és a fahéjjal feltesszük főni, főzzük kb 8 percet.2. lépés
Hozzáadjuk a 100g zabpelyhet és a csipet sót és 300ml vizet. Addig főzzük közepes lángon időnként megkevergetve, amíg krémes állaga lesz a zabnak. Ha kell, adunk hozzá további vizet.3. lépés
Mandulavajjal, baracklekvárral, vágott mandulával (egy éjszak áztatás után a mandula jobban emészthető) és pekándióvak tálaljuk.