Bolognai spagetti

Előkészítés
30 min
Főzés
80 min
Összetetteb recept, aminek az alapja egy mediterrán sofrito. Nagyon fontos, ha úgy döntesz, hogy vörösbort is használsz hozzá, akkor tényleg olyan legyen amit szívesen meg is innál.
Hozzávalók (3 adag)
20g olíva olaj
1fej (150g) vöröshagyma (apróra kockázva)
1kisebb (150g) sárgarépa (lereszelve)
3db (150g) zeller szál (vagy sima zeller lereszelve)
2gerezd fokhagyma (zúzott)
500g darált marha hús
250ml paradicsom paszta
150ml vörös bor (opcionális)
2db babérlevél
1csipet kakukkfű
1csipet rozmaring
1csipet őrölt feketebors
1csipet szerecsendió
1csapott tk só
1tk worchester szósz (opcionális)
0.4l víz
360g spagetti
40g parmezán
Elkészítés
1. lépés
Az olajon üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát és zellert. Pár percig sütjük a zöldségeket (ez a sofrito alapja)2. lépés
Hozzáadjuk a húst is, és fehéredésig sütjük.3. lépés
Ekkor jöhet a vörösbor, és a paradicsom paszta.4. lépés
Hozzáadjuk a fűszereket is, és a zúzott fokhagymát.5. lépés
Alacsony lángon 1 óráig rotyogtatjuk (vagy amennyi türelmünk van), közben vizet adagolunk hogy ne égjen oda.6. lépés
A spagettit 8 perc alatt al-dantéra főzzük, belekeverjük a raguba, és parmezánnal meghintve tálaljuk.