Faluszelen logo

Borsóleves vajas galuskával

main pic
Előkészítés
15 min
Főzés
25 min

Hozzávalók (4 adag)

-- LEVES --
400g borsó (mirelit)
2db (400g) sárgarépa (felkarikázva)
2db (400g) fehérrépa (felkarikázva)
1gerezd fokhagyma
1fej vöröshagyma
400ml alaplé (opcionális)
800ml víz
1tk liszt
1/2tk pirospaprika
1csokor petrezselyem
20g olíva olaj
-- GALUSKA --
3ek (60g) liszt
1db tojás
15g vaj
só, bors
víz

Elkészítés

A felkarikázott fehérrépát és sárgarépát az olajon egy kicsit megpirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és fél perc pirítás után hozzáadjuk a zöldborsót is.
Pár perc pirítás után, meghintjük a leszttel és pirospaprikával.
Jól elkeverjük, és felöntjük az alaplével és vízzel. Egy vöröshagymát, meghámozva, egészben is hozzáadunk, amit a legvégén ki is veszünk.
Sózzuk borsozzuk ízlés szerint. Addig főzzük amíg a sárgarépa meg nem puhult.
Közben elkészítjük a galuskát. A lisztet, tojást és a vajat kikeverjük anni vízzel, hogy a massza szaggatható legyen, de mégsem túl kemény.
A levesbe szaggatjuk a galuskát, és 4 percig főzzük.
Kivesszük az egész vöröshagymát, és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.