Hot and sour zöldségleves
Előkészítés
15 min
Főzés
25 min
Vegán csípős-savanyú leves, tele tofuval, shiitake gombával és különböző zöldségekkel.
Hozzávalók (4 adag)
200g tofu (1cm kockára vágva)
150g shiitake gomba (szeletelve)
1 nagy piros kápia paprika (felkockázva)
1 nagy zöld kápia paprika (felkockázva)
1db zellerszár (vékony szeletekre vágva)
1/2db vöröshagyma
1/2db piros chilli (opcionális)
1.5l víz
1db zöldségleves kocka
1ek gyömbér (reszelve)
1gerezd fokhagyma
1/2tk cukor
1/2tk őrölt fehér bors
30ml 10%-os ecet
50ml szójaszósz
5g szezámolaj
75g konzerv kukorica
100g babcsíra
50g baby spenót
100g száraztészta
1.5ek kukorica keményítő
1ek koriander (friss)
Elkészítés
1. lépés
Egy nagyobb lábasba öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, felszeletelt zellerszárat, apró kockákra vágot vöröshagymát, a felszeletelt csilipaprikát, tofut és a gombát.2. lépés
Magaslángon hozzuk forrásba a vizet, majd vegyük vissza közepes lángra, és 7 percig rotyogtassuk.3. lépés
Ekkor adjuk hozzá a cukrot fehér borsot, szója szószt, szezámmag olajat, és további egy percig főzzük.4. lépés
Hozzáadhatjuk a kukoricát, babcsírát, baby spenótot, száraztésztát, és addig rotyogtassuk amíg a tészta el nem készül (kb 5p).5. lépés
Ezután, 50ml vízben csomómentesre keverjük el a kukoricakeményítőt, majd keverjük bele a levesbe.6. lépés
Kapcsoljuk magas hőfokra, és sűrűn kevergetve még 3 percig főzzük. Ezután össze fog sűrűsödni a leves, és egy ilyen leves és főzelék közötti állagot fogunk kapni.7. lépés
Legvégül addjuk hozzá a felaprított korriandert is.