Faluszelen logo

Hot and sour zöldségleves

main pic
Előkészítés
15 min
Főzés
25 min
Vegán csípős-savanyú leves, tele tofuval, shiitake gombával és különböző zöldségekkel.

Hozzávalók (4 adag)

200g tofu (1cm kockára vágva)
150g shiitake gomba (szeletelve)
1 nagy piros kápia paprika (felkockázva)
1 nagy zöld kápia paprika (felkockázva)
1db zellerszár (vékony szeletekre vágva)
1/2db vöröshagyma
1/2db piros chilli (opcionális)
1.5l víz
1db zöldségleves kocka
1ek gyömbér (reszelve)
1gerezd fokhagyma
1/2tk cukor
1/2tk őrölt fehér bors
30ml 10%-os ecet
50ml szójaszósz
5g szezámolaj
75g konzerv kukorica
100g babcsíra
50g baby spenót
100g száraztészta
1.5ek kukorica keményítő
1ek koriander (friss)

Elkészítés

Egy nagyobb lábasba öntsük bele a vizet, adjuk hozzá a felkockázott paprikákat, felszeletelt zellerszárat, apró kockákra vágot vöröshagymát, a felszeletelt csilipaprikát, tofut és a gombát.
Magaslángon hozzuk forrásba a vizet, majd vegyük vissza közepes lángra, és 7 percig rotyogtassuk.
Ekkor adjuk hozzá a cukrot fehér borsot, szója szószt, szezámmag olajat, és további egy percig főzzük.
Hozzáadhatjuk a kukoricát, babcsírát, baby spenótot, száraztésztát, és addig rotyogtassuk amíg a tészta el nem készül (kb 5p).
Ezután, 50ml vízben csomómentesre keverjük el a kukoricakeményítőt, majd keverjük bele a levesbe.
Kapcsoljuk magas hőfokra, és sűrűn kevergetve még 3 percig főzzük. Ezután össze fog sűrűsödni a leves, és egy ilyen leves és főzelék közötti állagot fogunk kapni.
Legvégül addjuk hozzá a felaprított korriandert is.