Humuszos gombás szendvics
Előkészítés
5 min
Főzés
10 min
Vegán reggeli, amit nem vegánoknak is ajánlunk
Hozzávalók (1 adag)
1szelet kenyér
30g humusz
100g csiperke gomba
10g olíva olaj
petrezselyem v. snidling (opcionális)
só, bors
Elkészítés
1. lépés
A gombát 5-7mm-es szeletekre vágjuk.2. lépés
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a gomba szeleteknek mindkét oldalát kb 5 perc alatt megpirítjuk. Ha többet készítünk, ügyeljünk, hogy ne tegyünk túl sok gombát a serpenyőbe, mert akkor csak főni fog a sok víztől amit kienged. Inkább több részletben pirítsuk meg.3. lépés
A kenyeret megkenyjük humusszal, rárakjuk a gombaszeleteket, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel.4. lépés
Paradicsommal is kiváló.