Indiai vöröslencse főzelék (dahl) alaprecept

Előkészítés
15 min
Főzés
45 min
Hozzávalók (4 adag)
200g vöröslencse
20g kókuszzsír
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200g répa
1 ujjnyi friss gyömbér
2 babérlevél
1 tk római kömény
1 tk curry
1 tk kurkuma
2lapos tk só
1 l víz
Elkészítés
1. lépés
Az alábbi sorrendben megpirítom a kókuszzsíron az összetevőket: hagyma, répa, gyömbér, ha ez kicsit már puhult, pirult, jöhet a fokhagyma és a fűszerek.2. lépés
Amikor a fűszerek már illatoznak, de még nem nem égtek meg, hozzáadom a vörölencsét a keverékhez. Ezután felöntöm a vízzel (forralt vizet szoktam használni) egyet rottyantok rajta nagyobb fokozaton, majd hozzáadom a babérlevelet és a sót.3. lépés
Közepes lángon, fedő alatt kb 30 perc alatt sűrűre fő. Ha van otthon kezeletlen citrom vagy narancs, a végén reszelek az elkészült főzelékbe.4. lépés
Az elkészült főzeléket ehetjük magában, vagy főtt basmati rizzsel.