Faluszelen logo

Könnyed zöldséges lencsefőzelék

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
50 min
Amikor már nyersebb ízekre vágysz.

Hozzávalók (4 adag)

500g lencse
1db vöröshagyma
3nagyobb sárgarépa
4db zödséggyökér
2 gerezd fokhagyma
2tk pirospaprika
2db babérlevél
4tk mustár
2ek
1/2tk bors
1marék zöldségzöldje
2ek 10% ecet

Elkészítés

A lencsét beáztatjuk, kb 4-5 órára állni hagyjuk. Akár egy napig is állhat.
Az olajon megpirítom az apró kockákra vágott vöröshagymát, meg a karikákra vágott répát, és zöldséggyökeret.
Hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy ne égjen oda.
Leveszem a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és elkeverjük.
Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét is, és felöntjük annyi vízzel hogy teljesen ellepje a lencsét.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és a mustárt. Fedő alatt puhára főzzük közepes lángon. Kb 40perc.
A legvégén ecetet teszünk bele, és elkeverjük.