Krémes tökfőzelék
Előkészítés
15 min
Főzés
30 min
Krémes tökfőzelék keményítővel sűrítve.
Hozzávalók (4 adag)
500 gramm fagyasztott, gyalult tök
300-500 ml tej (amennyi ellepi a tököt)
100 gramm tejföl
2 púpos tk kukorica keményítő
3 tk cukor - ízlés szerint lehet több/kevesebb
1 csapott ek só - ízlés szerint lehet több/kevesebb
1 csokor friss kapor
1 kis fej hagyma
1 csapott ek kókusz zsír
Elkészítés
1. lépés
Egy közepes méretű fazekat felteszünk melegedni, ezalatt a hagymát felkockázzuk. A fazékba beletesszük a kockára vágott hagymát, egy kis sóval megszórva üvegesre pirítjuk. Miután megpirult, rátesszük a tököt, fagyott állapotban, ezután egy fakanállal törjük picit szét, ha szükséges. Öntsünk a tökre annyi tejet, hogy kényelmesen ellepje, adjuk hozzá a sót, cukrot, kaprot, és főzzük addig, amíg a tök megpuhul. Ha megfőtt a tök, akkor a tejfölt keverjük össze a keményítővel, adjunk hozzá egy merőkanál főzőlevet, keverjük csomó mentesre, és öntsük vissza a főzelékre. Első forrásig főzzük, ezután sült virslivel tálaljuk.