Medvehagymás ricottás lasagne

Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Hozzávalók (1 adag)
400g medvehagyma
4 gerezd fokhagyma
20ml olívaolaj
só, bors
40g vaj
250g ricotta
120g vaj
120g liszt
1200ml tej
só, bors
1/2 szerecsendió (reszelve)
25g parmezán (reszelt)
250g lasagnelapok
15g parmezán (reszelt)
Elkészítés
1. lépés
Felolvasztjuk a vajat az olajon, a felaprított fokhagymát megpirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.2. lépés
Megpároljuk, (kb 15 perc), majd ha kihûlt elkeverjük benne a ricottát.3. lépés
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, 2 percig kevergetjük, majd felöntjük tejjel.4. lépés
Folyamatos keverés közben, megvárjuk míg felforr és besûrûsödik. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fûszerezzük, belekeverjük a parmezánt.5. lépés
Egy magasfalú tepsit beolajozunk. Alulra teszünk egy réteg besamelt.6. lépés
Ezután egy réteg tésztalap, egy réteg ricottás medvehagymás krém, egy réteg besamel.7. lépés
Erre jöhet egy réteg tészta, majd az egészet még 2szer megismételjük.8. lépés
Az utolsó tésztarétegre még csorgatunk egy kis ricottás krèmet és besamelt, és megszórjuk a megmaradt parmezánnal.9. lépés
180 fokra elômelegített sütôben 80 perc alatt megsütjük.