Faluszelen logo

Medvehagymás ricottás lasagne

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min

Hozzávalók (1 adag)

400g medvehagyma
4 gerezd fokhagyma
20ml olívaolaj
só, bors
40g vaj
250g ricotta
120g vaj
120g liszt
1200ml tej
só, bors
1/2 szerecsendió (reszelve)
25g parmezán (reszelt)
250g lasagnelapok
15g parmezán (reszelt)

Elkészítés

Felolvasztjuk a vajat az olajon, a felaprított fokhagymát megpirítjuk rajta, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott medvehagymát, sózzuk, borsozzuk.
Megpároljuk, (kb 15 perc), majd ha kihûlt elkeverjük benne a ricottát.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, 2 percig kevergetjük, majd felöntjük tejjel.
Folyamatos keverés közben, megvárjuk míg felforr és besûrûsödik. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fûszerezzük, belekeverjük a parmezánt.
Egy magasfalú tepsit beolajozunk. Alulra teszünk egy réteg besamelt.
Ezután egy réteg tésztalap, egy réteg ricottás medvehagymás krém, egy réteg besamel.
Erre jöhet egy réteg tészta, majd az egészet még 2szer megismételjük.
Az utolsó tésztarétegre még csorgatunk egy kis ricottás krèmet és besamelt, és megszórjuk a megmaradt parmezánnal.
180 fokra elômelegített sütôben 80 perc alatt megsütjük.