Shakshuka

Előkészítés
10 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (2 adag)
1 ek Olívaolaj
4 db Paradicsom
1 db Piros kaliforniai paprika
1 gerezd Fokhagyma karikázva
1 fej liliahagyma ( kis kockákra vágva)
1 ek Paradicsom paszta
1 dl hideg víz
4db Tojás
feta sajt ( opcionális)
só
bors
1/2 tk római kömény
1/2 maroknyi friss koriander (aprítva)
Néhány szál petrezselyem (aprítva)
1/4 tk cukor ( csak ha savanyúbb a paradicsom)
cayenne bors (opcionális)
Opcionálisan egy kevés harissa pasztával is ízesíthetjük
Elkészítés
1. lépés
Az olívaolajon lepirítjuk a kockára vágott hagymát, és pritamin paprikát, ha kis levet eresztett hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket is és tovább pirítjuk.2. lépés
Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot a paradicsompasztát, a vizet, a koriander felét, a petrezselymet és lefedve kb 15-20 percig főzzük kevergetés mellett közepes fokozaton (oda tud kapni).3. lépés
Megkóstoljuk, ha kevés a só, mehet még bele. Ha jó az íze és elég szószos az ízlésünknek, ráütjük a tojásokat, a tojás tetejét sózzuk és fedő alatt a kívánt keménységűre sütjük a tojásokat is a szószban.4. lépés
Tálaláskor megszórjuk a tetejét a maradék friss korianderrel és opcionálisan morzsolhatunk rá feta sajtot is.5. lépés
Pirított bagellel vagy olívás ciabattával a legfinomabb.