Faluszelen logo

Spenótos csicseriborsó curry

main pic
Előkészítés
5 min
Főzés
30 min
Varázslatosan könnyű, villámgyors, pénztárcakímélő és kivételesen ízletes spenótos csicseriborsó curry, amit ötféle fűszerrel koronáztam meg.

Hozzávalók (2 adag)

2ek (30ml) olíva olaj
1nagyobb vöröshagyma
4gerezd fokhagyma
3cm gyömbér
1ek őrölt koriander
1/2ek őrölt kurkuma
1/2ek római kömény
1/4tk cayenne bors
1tk garam masala
1konzerv (400g) darabolt paradicsom
1konzerv (400g) csicseriborsó
100ml zöldség alaplé
100ml kókusz tej (opcionális)
100g baby spenót
1ek citromlé
1ek aprítot korriander
só, bors

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben közepes hőfokon, pirítsuk aranybarnára a finomra vágott hagymát.
Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, és további 1-2 percig pirítjuk.
Ekkor adjuk hozzá a fűszereket (őrölt koriander, kurkuma, római kömény, cayenne bors), és pirítsuk még egy percig. A garam masalát, csak a legvégén fogjuk hozzáadni.
Adjuk hozzá a paradicsomot, csicseriborsót és az alaplét. Kb 10 percig hagyjuk rotyogni. (Ha kell, arra az időre amíg el nem kezd rotyogni, állítsuk magas hőfokra). Időnként kevergessük meg.
Adjuk hozzá a sót és a spenótot. További 5 percig rotyogtassuk.
A legvégén adjuk hozzá a garam masalát, citromlevet és kókusztejet, keverjük meg, és szórjuk meg a felaprított koriander levelekkel.
Info: Egy adag kb 550 kalória, és az egész nem több mint 2300Ft