Faluszelen logo

Tárkonyos csirkeraguleves

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
40 min

Hozzávalók (8 adag)

250g csirkemell filé
3db közepes sárgarépa
2db közepes fehérrépa
1db kicsi karalábé
1db kicsi zeller
1db nagy vöröshagyma
300g zöldborsó
200ml főzőtejszín (20%)
0.5db citrom
3ek petrezselyem
1ek tárkony
1l alaplé
2ek napraforgó olaj
víz
só, bors

Elkészítés

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk.
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.