Vegán gomba krémleves metélőhagymával
Előkészítés
5 min
Főzés
20 min
Gyors és könnyen elkészíthető, ízletes vegán gombaleves recept, melyet kókusztejjel krémesítve és friss metélőhagymával megszórva tálalunk.
Hozzávalók (4 adag)
2ek olívaolaj
2közepes vöröshagyma (felparítva)
4 gerezd fokhagyma (zúzva vagy finomra vágva)
500g gomba ( finomra vágva)
1 nagyob krumpli (1cm kockázva)
1 liter zöldség alaplé
100ml kókusztej
2ek metélőhagyma (apróra vágva)
5ml szarvasgomba olaj (opcionális)
só, bors
Elkészítés
1. lépés
Alacsony hőfokon pirítsuk (vagy inkább csak izasszuk) meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, kb 10 percig.2. lépés
Adjuk hozzá a gombát, és magas hőfokon, 5 percig pirítsuk.3. lépés
Vegyük le a tűzről, öntsük bele a kókusztejet, és botmixerrel krémesre pürésítjük.4. lépés
Adjuk hozzé a felaprított metélőhagymát.5. lépés
Tálaláskor öntsünk egy kis szarvasgomba olajat rá, borsozzuk meg a tetejét, és szórjuk meg egy kis metélőhagymával.