Faluszelen logo

Vegán gomba krémleves metélőhagymával

main pic
Előkészítés
5 min
Főzés
20 min
Gyors és könnyen elkészíthető, ízletes vegán gombaleves recept, melyet kókusztejjel krémesítve és friss metélőhagymával megszórva tálalunk.

Hozzávalók (4 adag)

2ek olívaolaj
2közepes vöröshagyma (felparítva)
4 gerezd fokhagyma (zúzva vagy finomra vágva)
500g gomba ( finomra vágva)
1 nagyob krumpli (1cm kockázva)
1 liter zöldség alaplé
100ml kókusztej
2ek metélőhagyma (apróra vágva)
5ml szarvasgomba olaj (opcionális)
só, bors

Elkészítés

Alacsony hőfokon pirítsuk (vagy inkább csak izasszuk) meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát, kb 10 percig.
Adjuk hozzá a gombát, és magas hőfokon, 5 percig pirítsuk.
Vegyük le a tűzről, öntsük bele a kókusztejet, és botmixerrel krémesre pürésítjük.
Adjuk hozzé a felaprított metélőhagymát.
Tálaláskor öntsünk egy kis szarvasgomba olajat rá, borsozzuk meg a tetejét, és szórjuk meg egy kis metélőhagymával.