Alma (vagy birsalma) kompót

Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
Hozzávalók (1 adag)
500g pucolt alma ( nagyobb kockákra vágva)
7-8 szem szegfűszeg
1 ek cukor ( vagy 1 csapott ek Szafi négyszeres édesítő)
2 tk őrölt fahéj
2 csipet szerecsendió
1 bio vagy kezeletlen citrom ( reszelt héja és leve)
Víz
Elkészítés
1. lépés
Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk és lábasba tesszük.2. lépés
Hozzáadjuk a reszelt cirtomhéjat (ha nincs kezeletlen citrom, a héja kimaradhat a keverékből, elég a leve is) a citromlevet a fűszereket, a cukrot vagy édesítőt jól megkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.3. lépés
Felforraljuk a keveréket. Az almát elég épp csak felrorralni és pár percet főzni, ha birsalmát főzünk annak kicsit több kell, hogy megpuhuljon. 4. lépés
A leve is isteni.