Faluszelen logo

Alma (vagy birsalma) kompót

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (1 adag)

500g pucolt alma ( nagyobb kockákra vágva)
7-8 szem szegfűszeg
1 ek cukor ( vagy 1 csapott ek Szafi négyszeres édesítő)
2 tk őrölt fahéj
2 csipet szerecsendió
1 bio vagy kezeletlen citrom ( reszelt héja és leve)
Víz

Elkészítés

Az almákat megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk és lábasba tesszük.
Hozzáadjuk a reszelt cirtomhéjat (ha nincs kezeletlen citrom, a héja kimaradhat a keverékből, elég a leve is) a citromlevet a fűszereket, a cukrot vagy édesítőt jól megkeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Felforraljuk a keveréket. Az almát elég épp csak felrorralni és pár percet főzni, ha birsalmát főzünk annak kicsit több kell, hogy megpuhuljon.
A leve is isteni.