Faluszelen logo

Almás banános zabmuffin

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (1 adag)

200g zabliszt (vagy darált zabpehely)
100g finomliszt
1tk sütőpor
1tk fahéj
1/2tk őrölt szerecsendió
1 nagy csipet
1 nagy alma (lereszelve)
50g méz
1db banán
1ek olíva olaj
150g görögjoghurt

Elkészítés

Összekeverjük a száraz hozzávalókat és a nedves hozzávalókat, külön, külön két tálban.
A nedves hozzávalókat hozzákeverjük a szárazhoz, és alaposan összedolgozzuk.
A masszát muffin formába kanalazzuk.
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában.
tipp: le is fagyaszthatjuk, a mélyhűtőben 3 hónapig eláll
tipp: fel lehet dúsítani apróra vágott mandulával vagy dióval