Almás banános zabmuffin

Előkészítés
20 min
Főzés
20 min
Hozzávalók (1 adag)
200g zabliszt (vagy darált zabpehely)
100g finomliszt
1tk sütőpor
1tk fahéj
1/2tk őrölt szerecsendió
1 nagy csipet só
1 nagy alma (lereszelve)
50g méz
1db banán
1ek olíva olaj
150g görögjoghurt
Elkészítés
1. lépés
Összekeverjük a száraz hozzávalókat és a nedves hozzávalókat, külön, külön két tálban.2. lépés
A nedves hozzávalókat hozzákeverjük a szárazhoz, és alaposan összedolgozzuk.3. lépés
A masszát muffin formába kanalazzuk.4. lépés
180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.5. lépés
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a formában.6. lépés
tipp: le is fagyaszthatjuk, a mélyhűtőben 3 hónapig eláll7. lépés
tipp: fel lehet dúsítani apróra vágott mandulával vagy dióval