Boti féle almáspite

Előkészítés
30 min
Főzés
30 min
Nagyon vajas nagyon édes
Hozzávalók (1 adag)
Süti alap:
200g liszt
100g cukor
170g vaj
2 tojás sárgája
3 evőkanál víz
csipet só
Töltelék
100g cukor
6 db alma ( reszelve)
2tk fahéj
Tetejére
Tojásfehérje felverve
Elkészítés
1. lépés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük pihenni.2. lépés
Alma töltelék: Az almákat reszelheted vagy apró kockára vágod, a 100 g cukrot egy lábosban felteszed főni, nem várod meg, hogy teljesen karamellizálódjon, csak egy kicsit olvadjon, majd hozzáadod az almát és a fahéjat.3. lépés
Hagyod picit főni, majd leveszed a tűzről.4. lépés
Kiveszed a hűtőből a süti alapot és levágsz belőle egy részt, hogy majd a tetejére tehess rácsot. Jöhet a süti alap nyújtása, kibéleled vele az edényt amiben sütni fogod. Mehet bele az alma töltelék, a tetejére a rácsok.5. lépés
A megmaradt fehérjéből egy adagot rákensz a rács tetejére és mehet a sütőbe. 200 fok 25-30 perc.