Faluszelen logo

Csicseriborsós sült karfiolos saláta

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Fûszeres tápláló vegán saláta.

Hozzávalók (1 adag)

1 fej karfiol (rózsáira bontva)
1 konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
10 szem koktélparadicsom (félbevágva)
110ml olívaolaj
1tk füstölt fűszerpaprika
1tk fokhagymapor
2 csipet csilipehely
só, bors
2 marék rukkola
2 marék madársaláta
1db citrom (facsarva)
3ek mustár
2ek méz

Elkészítés

A karfiolt rózsáira bontjuk, és a félbevágott koktélparadicsommal, lecsepegtetett csicseriborsóval együtt egy sütôpapiros tepsire tesszük.
Meglocsoljuk az olívaolaj felével, rászórjuk a paprikát, a fokhagymaport, csilipelyhet, sót, borsot, és jól összeforgatjuk.
180 fokra elômelegített sütôben kb 18 perc alatt megsütjük.
Amikor kihûlt, a madársaláta, rukkola keverèkére halmozzuk.
Elkészítjük az öntetet; a megmaradt olívaolajat összekeverjük a citromléval, mustárral, mézzel, sóval és borssal és ráöntjük a salátára.