Csicseriborsós sült karfiolos saláta

Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Fûszeres tápláló vegán saláta.
Hozzávalók (1 adag)
1 fej karfiol (rózsáira bontva)
1 konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
10 szem koktélparadicsom (félbevágva)
110ml olívaolaj
1tk füstölt fűszerpaprika
1tk fokhagymapor
2 csipet csilipehely
só, bors
2 marék rukkola
2 marék madársaláta
1db citrom (facsarva)
3ek mustár
2ek méz
Elkészítés
1. lépés
A karfiolt rózsáira bontjuk, és a félbevágott koktélparadicsommal, lecsepegtetett csicseriborsóval együtt egy sütôpapiros tepsire tesszük.2. lépés
Meglocsoljuk az olívaolaj felével, rászórjuk a paprikát, a fokhagymaport, csilipelyhet, sót, borsot, és jól összeforgatjuk.3. lépés
180 fokra elômelegített sütôben kb 18 perc alatt megsütjük.4. lépés
Amikor kihûlt, a madársaláta, rukkola keverèkére halmozzuk.5. lépés
Elkészítjük az öntetet; a megmaradt olívaolajat összekeverjük a citromléval, mustárral, mézzel, sóval és borssal és ráöntjük a salátára.