Faluszelen logo

Csilis bab

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Avagy Chili con carne, egy mexikói konyhát idéző klasszikus

Hozzávalók (1 adag)

1 közepes kápia paprika, piros
500g sertéshús (darált)
400g paradicsom, kockázott
2 evőkanál paradicsom püré
2db konzerv (820g) red kidney bab
0.5db konzerv (200g) édes kukorica
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 kiskanál csili fűszer
1 kiskanál paprika, édes
2 kiskanál római kömény
1 kocka marha leves
1 kiskanál majoranna
300 ml víz
só, bors, koriander

Elkészítés

Közepes lángon, az olajon megpirítjuk az előre felkockázott hagymát, kb 5 percig sütjük amíg üveges nem lesz.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereketa (csilit, piros paprikát, római köményt és a majorannát). Max még egy percig tovább sütjük, amíg az aromák ki nem jönnek a fűszerekből.
Hozzáadjuk a kápia paprikát és a húst, majd további 5-10 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és jól megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a paradicsom pürét is, és jól megkeverjük.
Egy pár percnyi főzés után, hozzáadjuk a vizet, és belemorzsoljuk a marhaleves kockát.
Megvárjuk amíg felforr, a serpenyőt leborítjuk és 20 percig alacsony lángon tovább főzzük.
Leszűrjük és megmossuk a babot, majd beleöntjük a serpenyőbe. Újra felforraljuk és 10 percig főni hagyjuk.
A végére beletesszük a kukoricát is, és még egy pár percig hagyjuk főni.
Lekapcsoljuk, és tálalás előtt még 10 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenel az ízek.
Főtt rizzsel,és ízlés szerint friss korrienderrel tálaljuk.