Csilis bab

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Avagy Chili con carne, egy mexikói konyhát idéző klasszikus
Hozzávalók (1 adag)
1 közepes kápia paprika, piros
500g sertéshús (darált)
400g paradicsom, kockázott
2 evőkanál paradicsom püré
2db konzerv (820g) red kidney bab
0.5db konzerv (200g) édes kukorica
1 nagy hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj
1 kiskanál csili fűszer
1 kiskanál paprika, édes
2 kiskanál római kömény
1 kocka marha leves
1 kiskanál majoranna
300 ml víz
só, bors, koriander
Elkészítés
1. lépés
Közepes lángon, az olajon megpirítjuk az előre felkockázott hagymát, kb 5 percig sütjük amíg üveges nem lesz.2. lépés
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és a fűszereketa (csilit, piros paprikát, római köményt és a majorannát). Max még egy percig tovább sütjük, amíg az aromák ki nem jönnek a fűszerekből.3. lépés
Hozzáadjuk a kápia paprikát és a húst, majd további 5-10 percig pirítjuk.4. lépés
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és jól megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a paradicsom pürét is, és jól megkeverjük.5. lépés
Egy pár percnyi főzés után, hozzáadjuk a vizet, és belemorzsoljuk a marhaleves kockát.6. lépés
Megvárjuk amíg felforr, a serpenyőt leborítjuk és 20 percig alacsony lángon tovább főzzük.7. lépés
Leszűrjük és megmossuk a babot, majd beleöntjük a serpenyőbe. Újra felforraljuk és 10 percig főni hagyjuk.8. lépés
A végére beletesszük a kukoricát is, és még egy pár percig hagyjuk főni.9. lépés
Lekapcsoljuk, és tálalás előtt még 10 percig állni hagyjuk, hogy összeérjenel az ízek.10. lépés
Főtt rizzsel,és ízlés szerint friss korrienderrel tálaljuk.