Csirkemellel töltött tök

Előkészítés
45 min
Főzés
40 min
Hozzávalók (1 adag)
2 közepes (kb 2.5kg) főző tök
400g csirkemell
2 főtt tojás
4 friss tojás
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
250g csiperkegomba
200g tejföl
200g gauda
100g bulgur
20g olíva olaj
1 tk oregánó
só, bors
Elkészítés
1. lépés
A tököket hosszában kettévágjuk, kiskanállal kivájjuk a belsejüket, bedörzsöljük sóval, és állni hagyjuk hogy a tököt átjárja a só. 2. lépés
2-3 evőkanál olívaolajon kb. 15 percig pirítjuk a húst, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd langyosra hűtjük.3. lépés
Ezután beledolgozzuk az apró kockákra vágott hagymát, fokhagymát, nyers tojásokat, a kockára vágott gombát, a főtt tojásokat, és a bulgurt. Jól összedolgozzuk, megtöltjük vele a kivájt tököket.4. lépés
Egy jénai tálat kikenünk étolajjal, sorba rakjuk benne a tököket, és betoljuk előmelegített sütőbe. 250 fokon kb. 25 percig sütjük, ezután mindegyikre 2-2 evőkanál tejfölt, 2-2 karika paprikát és paradicsomot rakunk, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal, és mindegyik tetejére csipetnyi oregánó kerül.5. lépés
Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul, kb 15 perc alatt.