Cukkinis tócsni

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Klasszikus krumplis rösti zöldséges változata. Akár köretként, akár könnyed főételként is finom ez a cukkíni alapú lepény.
Hozzávalók (1 adag)
3db cukkini
3db közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100g liszt, teljes kiőrlésű
1 csokor petrezselyem
2db tojás
50ml napraforgó olaj
Elkészítés
1. lépés
A cukkinit és a hagymát lereszeljük, s hozzátesszük a petrezselyemzöldet, fokhahgymát (apróra vágott), a tojást és a lisztet (amennyit felvesz).2. lépés
A fent említetteket összekeverjük.3. lépés
Olajozzuk meg a serpenyőt, mintha palacsintát sütnénk.4. lépés
Kanállal apró halmokat készítünk, kissé ellapítjuk, és az olajon mindkét oldalát megsütjük.