Faluszelen logo

Ecetes uborkasaláta

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min

Hozzávalók (1 adag)

1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek porcukor
2 ek 20%-os ecet
Bors

Elkészítés

Az uborka héját sóval és vízzel átdörzsöljük, tisztára mossuk.
A megmosott uborkát szeletelővel vékony szeletekre vágjuk (nem szükséges levágni a heját), megsózzuk, összeforgatjuk és 10 percre állni hagyjuk. Egy tálba préseljük a fokhagymát, felöntjük 2 dl vízzel.
Hozzáadjuk a porcukrot és az ecetet, egy kevés borsot majd a sózott uborkaszeleteket.
Az egészet összekeverjük, megkóstoljuk. Ha kell, sóval, cukorral vagy ecettel finomhangoljuk az ízeket.
Minimum 30 percre hűtőbe tesszük.