Ecetes uborkasaláta

Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Hozzávalók (1 adag)
1 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
1 ek porcukor
2 ek 20%-os ecet
Só
Bors
Elkészítés
1. lépés
Az uborka héját sóval és vízzel átdörzsöljük, tisztára mossuk.2. lépés
A megmosott uborkát szeletelővel vékony szeletekre vágjuk (nem szükséges levágni a heját), megsózzuk, összeforgatjuk és 10 percre állni hagyjuk. Egy tálba préseljük a fokhagymát, felöntjük 2 dl vízzel.3. lépés
Hozzáadjuk a porcukrot és az ecetet, egy kevés borsot majd a sózott uborkaszeleteket.4. lépés
Az egészet összekeverjük, megkóstoljuk. Ha kell, sóval, cukorral vagy ecettel finomhangoljuk az ízeket. 5. lépés
Minimum 30 percre hűtőbe tesszük.