Faluszelen logo

Egyszerű frankfurti leves

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min

Hozzávalók (1 adag)

200g virsli ( frankfurti virsli a legjobb)
20g olívaolaj
1 fej közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
400g kelkáposzta
400g krumpli
bors
1 tk pirospaprika
1 tk majoranna
0,5tk őrölt köménymag
1.6 l víz ( (egy rész húsleves is lehet) )
15g görögjoghurt
1 tk liszt ( (lehet zabliszt is))

Elkészítés

A virslit karikára vágjuk és az olajon gyorsan átpirítjuk és félretesszük.
A lábasban a maradék olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott fokhagymával együtt kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kelkáposztát, a kis kockára vágott krumplit. Majd az egészet jól átforgatjuk.
Megszórjuk pirospaprikával, majorannával, köménnyel és borssal, összekeverjük és felöntjük a vízzel/ levessel.
Sózzuk, majd kis lángon addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ekkor egy kevés forró levet elkeverünk a liszttel kikevert tejfölben, majd az egészet a levesbe öntjük és további 2-3 percig forraljuk éppen csak gyöngyözve.
Végül a forró levesbe szórjuk a virsliket. Összerottyantjuk.