Faluszelen logo

Egyszerű rizseshús

main pic
Előkészítés
45 min
Főzés
100 min

Hozzávalók (4 adag)

450g karaj ( kockákra vágva)
1,5 bögre rizs
2,5 bögre hideg víz
1,5 bögre paradicsomlé
1 fej hagyma ( kockákra vágva)
1 nagyobb paradicsom ( kockázva)
1 sárga paprika ( kockázva)
2 tk
1 csipet bors
0,5 tk őrölt kömény ( magyar)
1 ek libazsír

Elkészítés

A zsírt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróbb kockára vágott sertéshúst, és nagy lángon lepirítjuk.
Ha kész, félrehúzzuk megszórjuk pirospaprikával, majd mehet hozzá a felkockázott paradicsom és a paprika. Összerottyantjuk. Felöntjük 1 böhre paradicsomlével és hozzáadunk ugyanannyi vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzád
adjuk a köménymagot, lefedve kb egy órán át főzzük kis lángon.
Ha letelt az egy óra, megkóstoljuk a húst - ha már puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és egy bögre hideg vizet.
5 percenként keverünk rajta egyet, mert könnyen odakap. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, vagy még sózzuk.
Ha már majdnem kész a rizs, elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk még 10 percig állni. Akkor jó, ha ezen a ponton van még rajta nedvesség, különben az egész össze fog állni. Ha letelt a 10 perc, tálalhatunk.