Egyszerű rizseshús

Előkészítés
45 min
Főzés
100 min
Hozzávalók (4 adag)
450g karaj ( kockákra vágva)
1,5 bögre rizs
2,5 bögre hideg víz
1,5 bögre paradicsomlé
1 fej hagyma ( kockákra vágva)
1 nagyobb paradicsom ( kockázva)
1 sárga paprika ( kockázva)
2 tk só
1 csipet bors
0,5 tk őrölt kömény ( magyar)
1 ek libazsír
Elkészítés
1. lépés
A zsírt felolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróbb kockára vágott sertéshúst, és nagy lángon lepirítjuk.2. lépés
Ha kész, félrehúzzuk megszórjuk pirospaprikával, majd mehet hozzá a felkockázott paradicsom és a paprika. Összerottyantjuk. Felöntjük 1 böhre paradicsomlével és hozzáadunk ugyanannyi vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzád3. lépés
adjuk a köménymagot, lefedve kb egy órán át főzzük kis lángon.4. lépés
Ha letelt az egy óra, megkóstoljuk a húst - ha már puha, hozzáadjuk a megmosott rizst, és egy bögre hideg vizet.5. lépés
5 percenként keverünk rajta egyet, mert könnyen odakap. Ha szükséges, pótoljuk a vizet, vagy még sózzuk.6. lépés
Ha már majdnem kész a rizs, elzárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk még 10 percig állni. Akkor jó, ha ezen a ponton van még rajta nedvesség, különben az egész össze fog állni. Ha letelt a 10 perc, tálalhatunk.