Faluszelen logo

Falafel

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
Eredeti arab csicseriborsó golyók.

Hozzávalók (1 adag)

500g csicseriborsó (szárazon)
5 gerezd fokhagyma
20g petrezselyemzöld
2 csapott evôkanál római kömény (ôrölt)
1/4 teáskanál koriander (ôrölt)
1/4 teáskanál fûszerpaprika
1/4 teáskanál feketebors (ôrölt)
1/4 teáskanál majoranna
1/4 teáskanál szegfûszeg (ôrölt)
1/4 teáskanál chili (ôrölt)
1/2 evôkanál
1/2 fej vöröshagyma
1/2 evôkanál szódabikarbòna

Elkészítés

A csicseriborsót négyszeres mennyiségû vízben beáztatjuk 24-48 órára egy nagy tálban.
Lecsurgatjuk a vizet róla, finomra daráljuk egy konyhai aprítóban.
Hozzáadjuk a fokhagymát és a petrezselyemzöldet.
Majd hozzáadjuk az összes fûszert és a vöröshagymát.
A legmagasabb fordulaton kb 5-10 perc alatt az egészet jó alaposan összedaráljuk, míg egészen finom szemcsés massza lesz belôle.
Az így kapott masszát tegyük légmentesen záródó tárolódobozba és a hûtôben érleljük 24 órán át.
24 óra elteltével adjuk hozzá a szódabikarbónát is, majd jól gyúrjuk össze az egészet.
Nedves kézzel, kis golyókat formázunk a masszából.
Forró olajban süssük ki a golyókat. 1-2 perc alatt világosbarnára sütjük.
Papírtörlôn lecsepegtetjük a felesleges olajat