Gombás tokány

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
A Tokány egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető változata, marhahússal, gombával, és tejföllel behabarva.
Hozzávalók (1 adag)
500g marhacomb
1db közepes vöröshagyma
100g füstölt szalonna
1tk sűrített paradicsom
3gerezd fokhagyma
só, bors
20g liszt
2csipet majoranna
100g tejföl
1csokor petrezselyem
Elkészítés
1. lépés
Egy kevés olajon kisütjük a szalonnát és lepirítjuk a sűrített paradicsomot.2. lépés
Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, végül mehet bele a csíkokra vágott marhahús.3. lépés
Sózzuk és fűszerezzük.4. lépés
A puhára sült hús mellé dobjuk a felszeletelt gombát. 5. lépés
A lisztet a tejföllel kikeverjük és behabarjuk a ragut.6. lépés
Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.