Faluszelen logo

Gyors zöldségragu babbal

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
40 min

Hozzávalók (4 adag)

1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
2db zeller szár
1konzerv fehér bab
2közepeskrumpli
2dl paradicsomlé
1ek harissa paszta ( opcionális)
1 ek paradicsom püré
1csipet rozmaring
1csipet kakukkfû
80g friss spenót
2ek olaj
só, bors

Elkészítés

Minden zöldséget megpucolunk és felkockázunk, a répát és a fehérrépát felkarikázzuk.
A fehérbabról leöntjük a levet, de nem mossuk át.
A feldarabolt zöldségeket, a krumpli kivételével az olajon elkezdjük megpirítani. Hozzáadjuk a fûszereket és a harissa pasztát. Még egy kicsit továbbpirítjuk.
Felöntjük a paradicsomléval, és annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.
Fedô alatt, közepes lángon kb 20 percig fôzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit.
Kevergetve puhára fôzzük a zöldségeket és a krumplit, kb 15 perc alatt.
Hozzáadjuk a babot és a spenótot, és addig főzzük amíg a spenót egy kicsit megfonnyad.
tipp: víz helyett, zöldség vagy húsleves alapléval is fel lehet önteni