Gyors zöldségragu babbal

Előkészítés
10 min
Főzés
40 min
Hozzávalók (4 adag)
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
2db zeller szár
1konzerv fehér bab
2közepeskrumpli
2dl paradicsomlé
1ek harissa paszta ( opcionális)
1 ek paradicsom püré
1csipet rozmaring
1csipet kakukkfû
80g friss spenót
2ek olaj
só, bors
Elkészítés
1. lépés
Minden zöldséget megpucolunk és felkockázunk, a répát és a fehérrépát felkarikázzuk.2. lépés
A fehérbabról leöntjük a levet, de nem mossuk át.3. lépés
A feldarabolt zöldségeket, a krumpli kivételével az olajon elkezdjük megpirítani. Hozzáadjuk a fûszereket és a harissa pasztát. Még egy kicsit továbbpirítjuk.4. lépés
Felöntjük a paradicsomléval, és annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje.5. lépés
Fedô alatt, közepes lángon kb 20 percig fôzzük. Ekkor hozzáadjuk a krumplit.6. lépés
Kevergetve puhára fôzzük a zöldségeket és a krumplit, kb 15 perc alatt.7. lépés
Hozzáadjuk a babot és a spenótot, és addig főzzük amíg a spenót egy kicsit megfonnyad. 8. lépés
tipp: víz helyett, zöldség vagy húsleves alapléval is fel lehet önteni