Hamburger buci

Előkészítés
60 min
Főzés
15 min
Klasszikus, foszlós, puha szezámos hamburger buci
Hozzávalók (1 adag)
325 g liszt
0,5 tk só
35g cukor
20g friss élesztő
0,5 db tojás
25g puha vaj
225 g natúr joghurt
0,5 db tojás a kenéshez
1ek szezámmag a tetejére
Elkészítés
1. lépés
A hozzávalókból sima tésztát dagasztunk. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 6-7 részre osztjuk.2. lépés
Kis gömböket formázunk mindegyikből, az alját becsípjük és végül kicsit benyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt pirosra sütjük.