Harissa paszta

Előkészítés
10 min
Főzés
15 min
Hozzávalók (1 adag)
500g piros kápia paprika
100ml olíva olaj
5gerezd fokhagyma
4ek paradicsompüré
2tk őrölt fűszerkömény
2tk őrölt koriandermag
2tk chili
100ml víz
só, bors
Elkészítés
1. lépés
A paprikát finomra daráljuk késes aprítóval es az olaj felével.2. lépés
Egy lábasban felmelegítjük az olívaolaj másik felét, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a darált paprikát.3. lépés
Kb 5 percig főzzük, utána hozzáadjuk a paradicsompürét, a fűszereket, sózzuk borsozzuk.4. lépés
Felöntjük a vízzel, és kb 10 percig forrni hagyjuk ameddig szép homogén pasztát nem kapunk.5. lépés
tipp: pirítósra kenhetjük, levesekbe keverhetjük, vagy mártogatósnak használhatjuk zöldségekkel6. lépés
tipp: zöldségesebb, kevésbé olajos a végeredmény, ha csak 70ml olajat használunk