Házi hummusz

Előkészítés
2 min
Főzés
5 min
Gyors és finom házi hummusz
Hozzávalók (1 adag)
1 konzerv csicseriborsó ( lecsepegtetve)
0.5 tk só
75g olívaolaj
75g tahini
3 ek citromlé
1/4 tk római kömény
Elkészítés
1. lépés
A konzerv csicseriről leöntjük a levet, egy csészébe vagy tálba de még ne dobjuk ki.2. lépés
Az összetevőket egy turmixba tesszük és kb 5-6 percig magas fokozaton turmixoljuk.3. lépés
Ha kevés lenne a turmixnak a folyadék, adhatunk a csicseriborsó léből hozzá, de a lehető legkevesebbet, inkább csak apránként 1-1 kanállal, amíg már el tud kezdeni dolgozni a turmix. Minél kevesebb ebből a léből, annál krémesebb lesz a végeredmény.