Karibi bableves

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
A paradicsom és a kókusz még a leghidegebb napokon is napsütést varázsol a konyhába.
Hozzávalók (1 adag)
1ek napraforgó olaj
1közepes (150g) vöröshagyma, apróra vágva
2gerezd fokhagyma, zúzva
1 nagyobb (150g) sárgarépa, apróra vágva
2db (30g) szálzeller, apróra vágva
1 kisebb zöldpaprika, apróra vágva
1 kisebb pirosparika, apróra vágva
2db babérlevél
2tk őrölt pirospaprika
750ml paradicsomlé
120ml paradicsompüré
2tk kakukkfű
750ml zöldségalaplé
1 doboz (400g) kókusztej
90g hosszú szemű rizs
1 konzerv (400g) kidney beans
tengeri só, fekete bors
120g kenyérkocka, szikkadt
2ek olívaolaj
2tk őrölt pirospaprika
0.5tk kakukkfű
Elkészítés
1. lépés
Egy nagyobb lábasba felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, közepes hőfokon kb 5 percig pirítjuk.2. lépés
Amikor üvegesre pirult a hagyma, beletesszük a fokhagymát, zellert, sárgarépát, paprikákat, babérlevelet és az őrölt pirosparikát, majd prítsuk még 5 percig.3. lépés
Keverjük bele a paradicsomot, paradicsompürét és a kakukkfüvet, és főzzük 5 percig.4. lépés
Öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, szórjuk bele a rizst.5. lépés
Forraljuk fel, azután vegyük kicsire a lángot, és főzzük 30 percig.6. lépés
Adjuk hozzá a vörösbabot, és még 15 percig főzzük.7. lépés
Közben a krutonhoz, melegítsük előre a sütőt 190 fokra.8. lépés
A kenyérkockákat forgassuk meg az olaj, őrölt paprika és kakukkfű keverékében.9. lépés
Terítsük szét, egy rétegben egy tepsiben, és 5 perc alatt aranybarnára süssük a sütőben.