Faluszelen logo

Kelkáposztás soba tészta gyömbéres szósszal

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (1 adag)

200g hajdina (soba) tészta
1tk olívaolaj
200g füstölt tofu (kockázott)
2közepes sárgarépa (csíkokra vágva)
1nagy lilahagyma
200g csiperke gomba (felszeletelt)
100g vöröskáposzta (vékonyra szeletelt)
150g kelkáposzta (felszeletelt)
1gerezd fokhagyma
2ek szójaszósz
2ek szezámolaj
hüvelyknyi gyömbér (lereszelt)
1db lime
1tk chili paszta (opcionális)
1tk barna cukor
50ml víz

Elkészítés

Elkészítjük a szószt: egy kis tálban az összes hozzávalót alaposan összekeverünk (fokhagyma, szójaszósz, szezámolaj, gyömbér, lime, chili paszta, cukor, víz), majd tegyük félre, hogy az ízek összeérjenek.
Egy lábasban magas lángon főzzük meg a soba tésztát (kb 5 perc)
Nagy lángon hevítsük fel az olajat egy wokban. Süssük meg benne a tofut, folyamatos kevergetés mellet (kb 5 perc)
Adjuk hozzá a sárgarépát, lilahagymát, gombát, süssük 1 percig.
Tegyük bele a vörös káposztát és a kelkáposztát, és további 2 percig süssük.
Öntsük rá a szószt, majd folyamatos kevergetés mellett, további 3 percig sütjük.
Adjuk hozzá a soba tésztát, alaposan keverjük össze, és 1 perc alatt készre sütjük.
tipp: a tűzről levéve azonnal tálaljuk.