Krumplileves kolbásszal

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Ellenállhatatlanul finom leves, amiből csak annyit érdemes csinálni amennyit nem félsz megenni.
Hozzávalók (1 adag)
530g krumpli (felkockázva)
150g kolbász, füstölt (felkarikázva)
0.5 fej (45g) vöröshagyma (felkockázva)
2 közepes (130g) sárgarépa (felkarikázva)
1ek (20g) liszt
50g rizs
100g tejföl
1ek édes pirospaprika
1ek (14g) olaj
só, bors, babérlevél
Elkészítés
1. lépés
Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, felkarikázott sárgarépát és füstölt kolbászt.2. lépés
Amikor a hagyma üveges lesz, levesszük a lábast a tűzről, és megvárjuk, hogy az olaj ne sercegjen.3. lépés
Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, pirospaprikát, jól megkeverjük.4. lépés
Hozzáadjuk a krumplit is, és újra jól megkeverjük.5. lépés
Hozzáadunk vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje a krumplit.6. lépés
Visszatesszük a lábast a tűzre, és lassú lángon addig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.7. lépés
Ekkor beletesszük a rizst, és megcsináljuk a habarást a tejföllel és liszttel.8. lépés
Még max 10 percig főzzük, és levesszük a lángról.