Faluszelen logo

Krumplileves kolbásszal

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Ellenállhatatlanul finom leves, amiből csak annyit érdemes csinálni amennyit nem félsz megenni.

Hozzávalók (1 adag)

530g krumpli (felkockázva)
150g kolbász, füstölt (felkarikázva)
0.5 fej (45g) vöröshagyma (felkockázva)
2 közepes (130g) sárgarépa (felkarikázva)
1ek (20g) liszt
50g rizs
100g tejföl
1ek édes pirospaprika
1ek (14g) olaj
só, bors, babérlevél

Elkészítés

Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat és beletesszük az apró kockára vágott hagymát, felkarikázott sárgarépát és füstölt kolbászt.
Amikor a hagyma üveges lesz, levesszük a lábast a tűzről, és megvárjuk, hogy az olaj ne sercegjen.
Hozzáadjuk a sót, borsot, babérlevelet, pirospaprikát, jól megkeverjük.
Hozzáadjuk a krumplit is, és újra jól megkeverjük.
Hozzáadunk vizet, hogy 2-3 ujjnyira ellepje a krumplit.
Visszatesszük a lábast a tűzre, és lassú lángon addig főzzük amíg a krumpli puha nem lesz.
Ekkor beletesszük a rizst, és megcsináljuk a habarást a tejföllel és liszttel.
Még max 10 percig főzzük, és levesszük a lángról.