Faluszelen logo

Lazac steak grillzöldségekkel

main pic
Előkészítés
15 min
Főzés
40 min
Néha nem a recept komplekszitása miatt finom az étel, hanem a belevelóktól. A titka csak annyi, hogy friss és minőséges hozzávalókat használjunk.

Hozzávalók (3 adag)

800g friss lazac bőrrel
30g vaj
2db (500g) cukkini (felkockázva)
1db (250g) padlizsán, felkockázva
1db (300g) kaliforniai paprika, felkockázva
1db citrom, facsarva
só, fekete bors, kakukkfű

Elkészítés

Felmelegítjük a sütőt 200 fokra.
A zöldségeket feldaraboljuk, fűszerezzük sóval, borssal és egy csipet kakukkfűvel, lespricceljük egy kevés olívaolajjal és kb 30 perc alatt készre sütjük az előmelegített sütőben.
A vajat felhevítjük a serpenyőben, és a lazacdarabokat mindkét oldalon megpirítjuk amíg a hús ki nem fehéredik kívülről (2 perc). Közben ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Ezután a sütőben, letakarva, tovább sütjük 9 percig.
Tálaláskor a lazac tetejét meglocsolhatjuk citromléval.