Lazacos cukkínis tészta

Előkészítés
15 min
Főzés
25 min
Hozzávalók (2 adag)
200g Nyers lazac ( kockázva)
200g tagliatelle
200ml tejszín (növényi is lehet)
1 lime ( leve)
1 fej lilahagyma ( apró kockákra vágva)
1 közepes cukkíni (apróra kockázva)
1 gerezd fokhagyma (összenyomva)
1 tk olívaolaj ( vagy sütőpapír)
Só, bors
Elkészítés
1. lépés
A lazacot lepikkelyezzük és kis kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeverésen. Egy jénait kiolajozunk (vagy sütőpapírral bélelünj egy tepsit) és beletesszük a lazacokat. Mehet rá fokhagymapor, só, egy kevés limelé. A sütőben készre pirítjuk, kb 10 perc elég neki, de jobban is át lehet pirítani (mint a képen 😃😃💀).2. lépés
Lobogó sós vízben feltesszük főni a tésztát.3. lépés
Az apróra kockázott lilahagymát elkezdjük pirítani a fokhagymával, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott cukkínit, megsózzuk és együtt pirítjuk pár percig, majd a tészta főzőlevéből hozzáadunk 3-4 evőkanállal. Fedő alatt pároljuk így pár percig, majd hozzáadjuk a tejszín, a maradék lime levét, borsozzuk, és kb. 15 percig rotyogtatjuk.4. lépés
A végen beleforgatjuk a kifőtt tésztát és a súlt lazac kockákat.5. lépés
Ízlés szerint mehet rá parmezán vagy más reszelt sajt.