Lencsefőzelék kolbásszal

Előkészítés
5 min
Főzés
50 min
Hozzávalók (1 adag)
500g lencse
350g füstölt kolbász
1fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2tk pirospaprika
2db babérlevél
3tk mustár
100g tejföl
1l alaplé (vagy víz)
2ek zabliszt
1ek lenmagliszt
3tk só
1/4tk bors
2ek 20% ecet
Elkészítés
1. lépés
A lencsét beáztatjuk, kb 4-5 órára állni hagyjuk.2. lépés
Az olajon megpirítom az apró kockákra vágott vöröshagymát, meg a karikákra vágott répát. Sózzuk és pirítjuk egy kicsit.3. lépés
Hozzáadjuk a fokhagymát, és még egy percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy ne égjen oda.4. lépés
Leveszem a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát és elkeverjük.5. lépés
Ekkor hozzáadjuk a leszűrt lencsét is, hozzáöntjük a húsleves alaplét (ha van) és felöntjük annyi vízzel hogy teljesen ellepje a lencsét.6. lépés
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a mustárt, és a kolbászt. Fedő alatt puhára főzzük közepes lángon. Kb 40perc.7. lépés
2 merőkanál lencsét, a zablisztet, lenmaglisztet, és a tejfölt összeturmixoljuk, visszaöntjük a levesbe, és még egyszer átrottyantjuk, kb 5 percig kis lángon kevergetve.8. lépés
A legvégén ecetet teszünk bele, és elkeverjük.