Faluszelen logo

Majonézes krumplisaláta

main pic
Előkészítés
40 min
Főzés
10 min
Újévi majonézes tojásos krumplisaláta.

Hozzávalók (1 adag)

700g saláta burgonya (héjában főtt)
250g tejföl 20%
70g majonéz
15g mustár
1 szál újhagyma zöldjével
1fej lilahagyma
8db tojás (keményre főzve)
1tk ecet 10%
só, bors

Elkészítés

Héjában, bő sós vízben puhára főzzük a krumplit; kb 40p. Megpucoljuk, és kb 0.5-1cm-es karikákra vágjuk.
A tojásokat keményre főzzük (forrástól számítva kb 10p). Vékony karikákra vágjuk.
A lilahagymát és az újhagymát (a zöldjével együtt) hajszál vékony karikákra vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a majonézt, mustárt, tejfölt, sót, borsot. Ha túl sűrű az öntet, egy kis vízzel felhígítjuk.
Egy másik tálban összekeverjük a krumplit és a hagymát. Majd az ecetet beleöntjük és összerázzuk. pár percig pihenni hagyjuk.
Ezután mehet a tojás és az öntet rá, jól megkeverjük, és pihentetjük.
Érdemes 6 órával fogyasztás előtt elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.