Faluszelen logo

Málnalekvár

main pic
Előkészítés
15 min
Főzés
40 min
Tartósítószermentes házi málnalekvár.

Hozzávalók (1 adag)

600g málna
100g kristálycukor
0.5db citrom leve

Elkészítés

A málnát megmossuk, majd a cukorral együtt egy lábasba tesszük és összetörjük, kislángon kb 40 percig hagyjuk rotyogni.
A befőttesüvegeket sterilizáljuk (akár forrásban lévő vízzel akáér sütőben, de végezzünk alapos munkát :D a recept semmilyen tartósítószert nem tartalmaz)
Ha megfőtt a lekvár betöltjük színültig (ez nagyon fontos a tartósítás szempontjából) az üvegekbe, beburkoljuk konyharuhával, vagy újságpapírral, és fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni.
Ha sokat készítünk betehetjük egy ládába vagy kosárba is egymás mellé, hogy minél lassabban hűljön ki.