Málnalekvár

Előkészítés
15 min
Főzés
40 min
Tartósítószermentes házi málnalekvár.
Hozzávalók (1 adag)
600g málna
100g kristálycukor
0.5db citrom leve
Elkészítés
1. lépés
A málnát megmossuk, majd a cukorral együtt egy lábasba tesszük és összetörjük, kislángon kb 40 percig hagyjuk rotyogni.2. lépés
A befőttesüvegeket sterilizáljuk (akár forrásban lévő vízzel akáér sütőben, de végezzünk alapos munkát :D a recept semmilyen tartósítószert nem tartalmaz)3. lépés
Ha megfőtt a lekvár betöltjük színültig (ez nagyon fontos a tartósítás szempontjából) az üvegekbe, beburkoljuk konyharuhával, vagy újságpapírral, és fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. 4. lépés
Ha sokat készítünk betehetjük egy ládába vagy kosárba is egymás mellé, hogy minél lassabban hűljön ki.