Faluszelen logo

Marokkói quinoa leves

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min

Hozzávalók (1 adag)

1ek olívaolaj
1db vöröshagyma (apróra kockázva)
2gerezd fokhagyma
1db cukkíni (felkockázott)
2közepes paradicsom (felkockázva)
200g cannellini bab (konzerv)
2ek harissa paszta
0.5tk kurkuma
0,5tk őrölt kömény
0,5tk őrölt fahéj
0.25tk édes pirospaprika
75g kinoa (átöblített, leszűrt)
0,5 zöldség alaplé (vagy víz)
100g kelkáposzta (apróra vágva)
só, bors

Elkészítés

Egy nagyob (kb 3.5l) fazékban az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsuk kb 5 percig amíg meg nem puhult.
Tegyük bele a cukkínit, a paradicsomot, a babot, a harissát, a fűszereket, a kinoát és az alaplét, sózzuk borsozzuk és keverjük össze alaposan.
Magas lángon forraljuk fel, utána közepes lángon, időnként megkeverve főzzük kb 15 percig, amíg a kinoa meg nem puhul és attetszővé nem válik.
Adjuk hozzá a kelkáposztát, és főzzük további 5 percig.
tipp: Tálaljuk apróra vágot mentával, és joghurttal
tipp: A kinoa másnapra sok vizet felszív, ha szeretnénk hogy leveses maradjon, akkor duplázzuk meg az alaplé mennyiséget.