Marokkói quinoa leves

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (1 adag)
1ek olívaolaj
1db vöröshagyma (apróra kockázva)
2gerezd fokhagyma
1db cukkíni (felkockázott)
2közepes paradicsom (felkockázva)
200g cannellini bab (konzerv)
2ek harissa paszta
0.5tk kurkuma
0,5tk őrölt kömény
0,5tk őrölt fahéj
0.25tk édes pirospaprika
75g kinoa (átöblített, leszűrt)
0,5 zöldség alaplé (vagy víz)
100g kelkáposzta (apróra vágva)
só, bors
Elkészítés
1. lépés
Egy nagyob (kb 3.5l) fazékban az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, és pirítsuk kb 5 percig amíg meg nem puhult.2. lépés
Tegyük bele a cukkínit, a paradicsomot, a babot, a harissát, a fűszereket, a kinoát és az alaplét, sózzuk borsozzuk és keverjük össze alaposan.3. lépés
Magas lángon forraljuk fel, utána közepes lángon, időnként megkeverve főzzük kb 15 percig, amíg a kinoa meg nem puhul és attetszővé nem válik.4. lépés
Adjuk hozzá a kelkáposztát, és főzzük további 5 percig.5. lépés
tipp: Tálaljuk apróra vágot mentával, és joghurttal6. lépés
tipp: A kinoa másnapra sok vizet felszív, ha szeretnénk hogy leveses maradjon, akkor duplázzuk meg az alaplé mennyiséget.