Faluszelen logo

Meggyes piskóta

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
30 min

Hozzávalók (8 adag)

4 tojássárgája
4 tojásfehérje
150g porcukor
200g liszt
100ml víz
0.5 csomag sütőpor
400g magozott meggy

Elkészítés

A meggyet lecsepegtetjük.
Összekeverjük a lisztet a sütőporral. Kimérjük a vizet.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, ezt is kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és ezt is kikeverjük.
A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.
Ha kész a hab, óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük. A meggyet egy kevés lisztbe forgatjuk, majd a massza tetejére tesszük.
180 fokon légkeverésen 40 percig sütjük.
Ha kész és langyosra hűlt, meg lehet hinteni egy kis porcukorral.