Meggyes piskóta

Előkészítés
20 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (8 adag)
4 tojássárgája
4 tojásfehérje
150g porcukor
200g liszt
100ml víz
0.5 csomag sütőpor
400g magozott meggy
Elkészítés
1. lépés
A meggyet lecsepegtetjük.2. lépés
Összekeverjük a lisztet a sütőporral. Kimérjük a vizet.3. lépés
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a vizet, ezt is kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet és ezt is kikeverjük.4. lépés
A fehérjéből egy csipet sóval habot verünk.5. lépés
Ha kész a hab, óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás masszába.6. lépés
Sütőpapírral bélelt formába tesszük. A meggyet egy kevés lisztbe forgatjuk, majd a massza tetejére tesszük.7. lépés
180 fokon légkeverésen 40 percig sütjük.8. lépés
Ha kész és langyosra hűlt, meg lehet hinteni egy kis porcukorral.