Mézes-mustáros gránátalmás sütőtök saláta

Előkészítés
25 min
Főzés
20 min
Hozzávalók (2 adag)
-- saláta
1/3 db (600g) sütőtök
2csomó (80g) rukkola
100g feta
1db gránátalma
20ml olíva olaj
20g hántolt tökmag (vagy bármilyen magkeverék)
só, bors
-- öntet
10ml olíva olaj
1ek (20g) dijoni mustár
1ek (20g) méz
0.5db citrom leve
só, bors
Elkészítés
1. lépés
A sötőtököt felkockázzuk 1cm-es kockákra. Kiterítjük egy tepsiben sütőpapírra, átforgatjuk a kockákat olívaolajban, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokon kb 20 percig sütjük.2. lépés
Az öntetet összeállítjuk, úgy hogy mindent egybe öntünk, és jól átkeverjük.3. lépés
A fetát lereszeljük.4. lépés
Amikor megsült a sütőtök, egy nagy tálban összekeverünk minden saláta hozzávalót.5. lépés
Tálaláskor a salátára csorgatjuk az öntetet.