Faluszelen logo

Mézes-mustáros gránátalmás sütőtök saláta

main pic
Előkészítés
25 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (2 adag)

-- saláta
1/3 db (600g) sütőtök
2csomó (80g) rukkola
100g feta
1db gránátalma
20ml olíva olaj
20g hántolt tökmag (vagy bármilyen magkeverék)
só, bors
-- öntet
10ml olíva olaj
1ek (20g) dijoni mustár
1ek (20g) méz
0.5db citrom leve
só, bors

Elkészítés

A sötőtököt felkockázzuk 1cm-es kockákra. Kiterítjük egy tepsiben sütőpapírra, átforgatjuk a kockákat olívaolajban, sózzuk, borsozzuk, majd 200 fokon kb 20 percig sütjük.
Az öntetet összeállítjuk, úgy hogy mindent egybe öntünk, és jól átkeverjük.
A fetát lereszeljük.
Amikor megsült a sütőtök, egy nagy tálban összekeverünk minden saláta hozzávalót.
Tálaláskor a salátára csorgatjuk az öntetet.