Mézeskalács

Előkészítés
30 min
Főzés
10 min
Puha, mennyei mézeskalács.
Hozzávalók (1 adag)
1kg liszt
30dkg porcukor
3 tk szódabikarbóna
1 tasak mézeskalács fűszerkeverék
2 tk fahéj
30 dkg vaj
250 ml méz
3 db tojás
1 tk só
Elkészítés
1. lépés
A mézet és a fűszereket lassan összemelegítjük, de nem forraljuk.2. lépés
Hozzáadjuk a vajat, hagyjuk teljesen beleolvadni.3. lépés
A cukrot és a tojásokat habosra keverjül (robotgéppel). Majd hozzáadjuk a mézeskeveréket, majd fokozatosan a szódabikarbónát, a lisztet és a sót.4. lépés
A masszát kivesszük a keverőtálból, és pár órára (vagy egész éjszakára) hűtőben pihentetjük.5. lépés
A hűtőből kivéve hagyjuk egy kicsit felmelegedni, lisztezett deszkán kinyújtjuk kiszaggatjuk, és 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.