Faluszelen logo

Mogyorókrémes csicseriborsó ragu

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
Krémes, tejtermék mentes, vegán curry. Nyugat afrikai Maafe néven ismert.

Hozzávalók (1 adag)

hüvelyknyi gyömbér (apró kockákra vágva)
3 gerezd fokhagyma (felkockázva)
1db chili paprika (opcionális)
1db piros kápia paprika (felkockázva)
1db vöröshagyma
1konzerv (400g) paradicsom
2konzerv (800g) csicseriborsó
1/2 citrom (kifacsarva)
70g mogyorókrém
1ek olíva olaj
1csokor petrezselyem
1/2tk kurkuma
1/2tk fahéj
2tk római kömény
1tk piros paprika
1tk cukor

Elkészítés

A gyömbért, fokhagymát, vöröshagymát, chili paprikát apró kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben, az olívaolajon kb 1 perc alatt megpirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott kápi paprikát, és tövábbi 2-3 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket (római kömény, kurkuma, fahéj és piros paprika), és további fél percig pirítjuk.
Ekkor beleöntjük a paradicsom konzervet, és a leszűrt csicseriborsót, jól megkeverjük.
Egy tálban, kb 50ml vízzel kikeverjük a mogyorókrémet, hogy jó krémes legyen, és hozzáadjuk a raguhoz.
Jól megkeverjük, és hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, majd sózzuk ízlés szerint.
Kb 10 percre lefedjük, és alacsony lángon rotyogtatjuk.
Az utolsó 1 percre, hozzáadjuk a petrezselymet is, és elkeverjük.
Basmati rizzsel tálaljuk.