Mogyorókrémes csicseriborsó ragu

Előkészítés
10 min
Főzés
20 min
Krémes, tejtermék mentes, vegán curry. Nyugat afrikai Maafe néven ismert.
Hozzávalók (1 adag)
hüvelyknyi gyömbér (apró kockákra vágva)
3 gerezd fokhagyma (felkockázva)
1db chili paprika (opcionális)
1db piros kápia paprika (felkockázva)
1db vöröshagyma
1konzerv (400g) paradicsom
2konzerv (800g) csicseriborsó
1/2 citrom (kifacsarva)
70g mogyorókrém
1ek olíva olaj
1csokor petrezselyem
1/2tk kurkuma
1/2tk fahéj
2tk római kömény
1tk piros paprika
1tk cukor
só
Elkészítés
1. lépés
A gyömbért, fokhagymát, vöröshagymát, chili paprikát apró kockákra vágjuk. Egy felhevített serpenyőben, az olívaolajon kb 1 perc alatt megpirítjuk.2. lépés
Ekkor hozzáadjuk a felkockázott kápi paprikát, és tövábbi 2-3 percig pirítjuk.3. lépés
Hozzáadjuk a fűszereket (római kömény, kurkuma, fahéj és piros paprika), és további fél percig pirítjuk.4. lépés
Ekkor beleöntjük a paradicsom konzervet, és a leszűrt csicseriborsót, jól megkeverjük.5. lépés
Egy tálban, kb 50ml vízzel kikeverjük a mogyorókrémet, hogy jó krémes legyen, és hozzáadjuk a raguhoz.6. lépés
Jól megkeverjük, és hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, majd sózzuk ízlés szerint.7. lépés
Kb 10 percre lefedjük, és alacsony lángon rotyogtatjuk.8. lépés
Az utolsó 1 percre, hozzáadjuk a petrezselymet is, és elkeverjük.9. lépés
Basmati rizzsel tálaljuk.