Nokedli fehérlisztből

Előkészítés
15 min
Főzés
20 min
Klasszikus fehérliszttel készült nokedli, tojásos nokedlihez vagy egy jó pörkölthöz.
Hozzávalók (1 adag)
600 g liszt
3 db tojás
1 tk só
4 dl víz
2 ek olívaolaj ( )
Elkészítés
1. lépés
Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk bőven.2. lépés
A lisztet a tojásokkal, sóval és a víz nagy részével gyorsan összekeverjük (ha sokáig kevergetjük a tésztát, kemény lesz a végeredmény), szükség szerint a maradék vizet is hozzákeverjük.3. lépés
A tésztát nokedli szaggatón a vízbe szaggatjuk, megvárjuk míg feljönnek a felszínre és onnan számítva további 20-30 másodpercig főzzük, amíg még egyszer rottyan egyet a víz.4. lépés
Egy nagyobb szűrővel leszedjük a kész nokedliket a víz tetejéről, hideg folyó vízzel átöblítjük, kevés olajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk és tálalásig félre tesszük.