Faluszelen logo

Nugát torta

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min

Hozzávalók (1 adag)

1l tej
8ek cukor
20g keményítő
10ek hideg víz
550g tejszínhab por
300g háztartási keksz (darált)
300g csokis nápolyi (darált)
2x 40g tejszínhab por ( a tetejére)
2dl tej

Elkészítés

A tejben elkeverjük a cukrot és felforraljuk.
A keményítőt elkeverjük a hideg vízben, belekeverjük a felforralt tejbe, majd további 1 percig főzzük.
Lehűtjük a tejet, majd betesszük a hűtőbe egy pár órára pihenni.
Amikor már teljesen kihűlt (hűtő hőmérsekletűre), beleöntjük a tejszínhab port, és turmixgéppel kikeverjük.
A masszát 3 részre osztjuk. Az elsőbe belekeverjük a háztartási kekszet, a másodikba a nápolyit (összetörve apróra, mint a háztartási kekszet), a harmadik fehér marad.
Sorban beleöntjük a tortaformába. A háztartási kekszes az alján, azután a nápolyis massza és legvégül a fehéren hagyott tejszínhab (opcionálisan ebbe a tejszínhabba keverhetünk nutellát). Betesszük a hűtőbe.
Amikor már megkeményedett, kikeverjük a megmaradt tejszínport, és azzal díszítjük a tetejét.