Nugát torta

Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Hozzávalók (1 adag)
1l tej
8ek cukor
20g keményítő
10ek hideg víz
550g tejszínhab por
300g háztartási keksz (darált)
300g csokis nápolyi (darált)
2x 40g tejszínhab por ( a tetejére)
2dl tej
Elkészítés
1. lépés
A tejben elkeverjük a cukrot és felforraljuk.2. lépés
A keményítőt elkeverjük a hideg vízben, belekeverjük a felforralt tejbe, majd további 1 percig főzzük.3. lépés
Lehűtjük a tejet, majd betesszük a hűtőbe egy pár órára pihenni.4. lépés
Amikor már teljesen kihűlt (hűtő hőmérsekletűre), beleöntjük a tejszínhab port, és turmixgéppel kikeverjük.5. lépés
A masszát 3 részre osztjuk. Az elsőbe belekeverjük a háztartási kekszet, a másodikba a nápolyit (összetörve apróra, mint a háztartási kekszet), a harmadik fehér marad.6. lépés
Sorban beleöntjük a tortaformába. A háztartási kekszes az alján, azután a nápolyis massza és legvégül a fehéren hagyott tejszínhab (opcionálisan ebbe a tejszínhabba keverhetünk nutellát). Betesszük a hűtőbe.7. lépés
Amikor már megkeményedett, kikeverjük a megmaradt tejszínport, és azzal díszítjük a tetejét. 8. lépés