Palacsinta fehérliszttel

Előkészítés
10 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (12 adag)
250 g liszt (rétesliszt a legjobb)
2 db tojás
1 csipet só
250 ml szódavíz
350 ml tej
Elkészítés
1. lépés
Minden alapanyagot összekeverünk (akár turmixgépben akár habverővel), hagyjuk pihenni 10-15 percet, újra átkeverjük a tésztát és indulhat a sütés.2. lépés
Az első palacsinta előtt jó alaposan át kell forrósítani a serpenyőt (de azért ne füstöljön), mehet alá egy kevés olaj (csak a felmelegítés után, közvetlen a sütés előtt)3. lépés
Utána érzés és szükség szerint lehet még adagolni az olajat alá, nem mindig kell.4. lépés
tipp: teljeskiörlésű lisztet is lehet használni, ilyenkor legyen 150g rétesliszt és 100g teljeskiörlésű liszt