Faluszelen logo

Palacsinta fehérliszttel

main pic
Előkészítés
10 min
Főzés
30 min

Hozzávalók (12 adag)

250 g liszt (rétesliszt a legjobb)
2 db tojás
1 csipet
250 ml szódavíz
350 ml tej

Elkészítés

Minden alapanyagot összekeverünk (akár turmixgépben akár habverővel), hagyjuk pihenni 10-15 percet, újra átkeverjük a tésztát és indulhat a sütés.
Az első palacsinta előtt jó alaposan át kell forrósítani a serpenyőt (de azért ne füstöljön), mehet alá egy kevés olaj (csak a felmelegítés után, közvetlen a sütés előtt)
Utána érzés és szükség szerint lehet még adagolni az olajat alá, nem mindig kell.
tipp: teljeskiörlésű lisztet is lehet használni, ilyenkor legyen 150g rétesliszt és 100g teljeskiörlésű liszt