Paprikás csirke (néha nokedlivel)

Előkészítés
40 min
Főzés
120 min
6 adag
Egy jó csirkepörkölt sose rossz!
Hozzávalók (1 adag)
PAPRIKÁS CSIRKE
2ek zsír
1.5kg alsó-felső csirke comb
300g vöröshagyma (finoman aprítva)
4gerezd fokhagyma
1közepes paradicsom (meghámozva, felaprítva)
1közepes tv paprika (felaprítva)
1.2l alaplé (vagy víz)
4tk pirospaprika
só, őrölt bors
NOKEDLI
600g liszt
3db tojás
4dl víz
2ek olíva olaj
só
Elkészítés
1. lépés
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk.2. lépés
Egy nagyobb lábasban, a zsíron körbepirítjuk a csirkét, majd kiszedjük és félretesszük.3. lépés
Ezután, a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát a megmaradt zsiradékon lábasban üvegesre pirítjuk.4. lépés
A paradicsomot meghámozzuk, felaprítjuk, és a felaprított tv paprikával együtt a lábasba tesszük.5. lépés
Az egész keveréket addig pároljuk-hevítjük, míg az egész szép aranybarna színt kap.6. lépés
Felöntjük 2dl alaplével, zsírjára pirítjuk és újabb 2dl-vel önjük fel, és további 20 percig pároljuk.7. lépés
Levesszük a lábast a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és beletesszük az előpirított csirkecombokat.8. lépés
Felöntjük 2dl alaplével és további 20 percig pároljuk. 9. lépés
Megint felöntjük, most 4dl alaplével, és puhára főzzük a csirkét, kb 30 perc alatt. 10. lépés
Közben elkészítjük a galuskát. Egy nagy lábasban vizet forralunk, sózzuk bőven.11. lépés
A lisztet a tojásokkal, sóval és a víz nagy részével gyorsan összekeverjük (ha sokáig kevergetjük a tésztát, kemény lesz a végeredmény), szükség szerint a maradék vizet is hozzákeverjük.12. lépés
A tésztát nokedli szaggatón a vízbe szaggatjuk, megvárjuk míg feljönnek a felszínre és onnan számítva további 2 percig főzzük.13. lépés
Egy nagyobb szűrővel leszedjük a kész nokedliket a víz tetejéről, hideg folyó vízzel átöblítjük, kevés olajjal meglocsoljuk, összeforgatjuk és tálalásig félre tesszük. 14. lépés
Tálaláshoz ecetes uborka salátát, vagy ecetes cukros fejes salátát ajánljuk.