Faluszelen logo

Paprikás krumpli

main pic
Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Talán a leggyakoribb szombati ebéd Magyarországon, egy igazi klasszikus.

Hozzávalók (1 adag)

1.2kg krumpli
150g füstölt kolbász
150g hagyma
50g szalonna
300g csirke mellehúsa
200ml paradicsomlé
1tk őrölt piros paprika
300 ml víz
só, bors

Elkészítés

Közepes lángon egy pár percig sütjük a szalonnát, amíg nem enged elég zsírt
Hozzáadjuk a hagymát
Amikor már üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a krumplit
Beleöntjük a paradicsomlét, borsot, és pirospaprikát, majd jól megkeverjük
Forrásban lévő vizet öntünk hozzá, eleget, hogy ellepje a krumplit
Amikor a krumpli már félig megfőtt, beletesszük a csirke mellehúsát
És egy pár perc múlva a kolbászt is hozzáadhatjuk, majd addig főzzük míg a krumpli puha nem lesz
Készen is van, savanyúsággal az igazi!