Paprikás krumpli

Előkészítés
0 min
Főzés
0 min
Talán a leggyakoribb szombati ebéd Magyarországon, egy igazi klasszikus.
Hozzávalók (1 adag)
1.2kg krumpli
150g füstölt kolbász
150g hagyma
50g szalonna
300g csirke mellehúsa
200ml paradicsomlé
1tk őrölt piros paprika
300 ml víz
só, bors
Elkészítés
1. lépés
Közepes lángon egy pár percig sütjük a szalonnát, amíg nem enged elég zsírt2. lépés
Hozzáadjuk a hagymát3. lépés
Amikor már üveges lett a hagyma, hozzáadjuk a krumplit4. lépés
Beleöntjük a paradicsomlét, borsot, és pirospaprikát, majd jól megkeverjük5. lépés
Forrásban lévő vizet öntünk hozzá, eleget, hogy ellepje a krumplit6. lépés
Amikor a krumpli már félig megfőtt, beletesszük a csirke mellehúsát7. lépés
És egy pár perc múlva a kolbászt is hozzáadhatjuk, majd addig főzzük míg a krumpli puha nem lesz8. lépés
Készen is van, savanyúsággal az igazi!