Rakott krumpli

Előkészítés
40 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (6 adag)
RAKOTT KRUMPLI
1.5kg krumpli
8db tojás (főtt)
200g kolbász
1 nagyobb (300g) lilahagyma (csíkokra vágva)
20g vaj
só
TEJFÖLÖS ÖNTET
600g tejföl
2db tojás
Elkészítés
1. lépés
A krumplit héjában 20-25 perc alatt megfőzzük. Félretesszük, hogy kihüljön, úgy könnyebben kezelhető.2. lépés
A tojásokat 8-10 percig főzzük. Hideg vízzel leöntjük, és megvárjuk, hogy kihűljön.3. lépés
A lilahagymát, csíkokra vágjuk, és pár perc alatt megpirítjuk.4. lépés
A kihűlt krumplit, megpucoljuk, és kb 1/2cm karikákra vágjuk. A tojást tojásvágóban lekarikázzuk, és a kolbászt is vékony karikákra vágjuk.5. lépés
A tejfölös öntetet ekészítjük; a tojást és a tejfölt összekeverjük egy tálban.6. lépés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.7. lépés
Jól megvajazzuk a tepsit, és elkezdjük a rétegek lerakást, összesen 2 réteg lesz.8. lépés
Egy réteg krumpli, megsózzuk, egy réteg tojás, egy réteg kolbász és lilahagyma.9. lépés
Amikor az első réteg meg van, meglocsoljuk a tejfölös öntet felével. Majd megismételjük az első réteget, és újra meglocsoljuk a tejfölös öntettel.10. lépés
Végül légkeverésen, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.11. lépés
tipp: ha a tejföl nem igazán kenhető, hozzáadhatunk egy kis vizet12. lépés
tipp: a rétegekre csorgathatunk még kb 50ml tejszínt is, attól még krémesebb lesz