Faluszelen logo

Rakott krumpli

main pic
Előkészítés
40 min
Főzés
30 min

Hozzávalók (6 adag)

RAKOTT KRUMPLI
1.5kg krumpli
8db tojás (főtt)
200g kolbász
1 nagyobb (300g) lilahagyma (csíkokra vágva)
20g vaj
TEJFÖLÖS ÖNTET
600g tejföl
2db tojás

Elkészítés

A krumplit héjában 20-25 perc alatt megfőzzük. Félretesszük, hogy kihüljön, úgy könnyebben kezelhető.
A tojásokat 8-10 percig főzzük. Hideg vízzel leöntjük, és megvárjuk, hogy kihűljön.
A lilahagymát, csíkokra vágjuk, és pár perc alatt megpirítjuk.
A kihűlt krumplit, megpucoljuk, és kb 1/2cm karikákra vágjuk. A tojást tojásvágóban lekarikázzuk, és a kolbászt is vékony karikákra vágjuk.
A tejfölös öntetet ekészítjük; a tojást és a tejfölt összekeverjük egy tálban.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Jól megvajazzuk a tepsit, és elkezdjük a rétegek lerakást, összesen 2 réteg lesz.
Egy réteg krumpli, megsózzuk, egy réteg tojás, egy réteg kolbász és lilahagyma.
Amikor az első réteg meg van, meglocsoljuk a tejfölös öntet felével. Majd megismételjük az első réteget, és újra meglocsoljuk a tejfölös öntettel.
Végül légkeverésen, 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
tipp: ha a tejföl nem igazán kenhető, hozzáadhatunk egy kis vizet
tipp: a rétegekre csorgathatunk még kb 50ml tejszínt is, attól még krémesebb lesz