Rántott csirkemellcsíkok

Előkészítés
20 min
Főzés
20 min
Hozzávalók (2 adag)
500g csirkemell
liszt
zsemlemorzsa
2db tojás
só
szezámmag
Elkészítés
1. lépés
A csirkemellet 2cm széles és 10cm hosszú csíkokra vágjuk.2. lépés
Besózzuk, lehetőség szerint pár órára állni hagyjuk hogy a só átjárja (akár 1 napra is)3. lépés
A panírhoz előkészítünk egy tálban réteslisztet4. lépés
A második tálban felvert tojást (nem sózzuk)5. lépés
A harmadik tálban zsemlemorzsát, szezámmaggal keverve.6. lépés
Egy edényben olajat hevítünk (a parádi tűzhelyen 14ből a 9es fokozaton)7. lépés
A húst panírozzuk a következő képpen. Liszt, majd tojás, majd zsemlemorzsa. Se a lisztbe se a zsemlemorzsába nem kell belenyomkodni, mindenbe elég csak egyszer beleforgatni. Így tud szépen átsülni a hús, és nem lesz tömött a panírja.8. lépés
A felhevített olajban, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.9. lépés
A megsült csíkokat, egy papírtörlővel bőségesen kibélelt jénaiba beletesszük, hogy a fölösleges olaj kicsöpögjön.10. lépés
A legjobb köret hozzá a paradicsomos tészta