Faluszelen logo

Rántott csirkemellcsíkok

main pic
Előkészítés
20 min
Főzés
20 min

Hozzávalók (2 adag)

500g csirkemell
liszt
zsemlemorzsa
2db tojás
szezámmag

Elkészítés

A csirkemellet 2cm széles és 10cm hosszú csíkokra vágjuk.
Besózzuk, lehetőség szerint pár órára állni hagyjuk hogy a só átjárja (akár 1 napra is)
A panírhoz előkészítünk egy tálban réteslisztet
A második tálban felvert tojást (nem sózzuk)
A harmadik tálban zsemlemorzsát, szezámmaggal keverve.
Egy edényben olajat hevítünk (a parádi tűzhelyen 14ből a 9es fokozaton)
A húst panírozzuk a következő képpen. Liszt, majd tojás, majd zsemlemorzsa. Se a lisztbe se a zsemlemorzsába nem kell belenyomkodni, mindenbe elég csak egyszer beleforgatni. Így tud szépen átsülni a hús, és nem lesz tömött a panírja.
A felhevített olajban, 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megsült csíkokat, egy papírtörlővel bőségesen kibélelt jénaiba beletesszük, hogy a fölösleges olaj kicsöpögjön.
A legjobb köret hozzá a paradicsomos tészta