Reform répafőzelék zöldségfasírttal

Előkészítés
30 min
Főzés
30 min
Hozzávalók (1 adag)
A főzelékhez
30 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma ( (kb 90 g/fej))
2 gerezd fokhagyma
3 db nagy sárgarépa ( (200 g/szál) reszelve nagylyukú reszelőn)
só
200ml tejszín
1 nagyobb krumpli
1 csokor friss petrezselyem
½ db narancs ( leve)
1 l víz ( vagy alaplé)
A fasírthoz
100g krumpli
100g sárgarépa ( )
100 g zöldborsó
1 db tojás
70 g zabliszt
2 ek zabpehely
1 csokor friss petrezselyem
½ mk őrölt kömény
só
60 g zsemlemorzsa
Olajspray
Elkészítés
1. lépés
A főzelék2. lépés
A hagymát felkockázzuk és megdinszteljük az olívaolajon, mikor kicsit összeesett, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát is.3. lépés
Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, 1 perc pirítás után felöntjük annyi vízzel, ami egyujjnyira ellepi, kb. 1 liter.(mehet bele alaplé is víz helyett, vagy részben vagy egészben is).4. lépés
Közben feltesszük főni a krumplit sós vízben, kockákra vágva.(Így hamarabb megfő)5. lépés
Amikor felforrt a főzelék alap megsózzuk, és közepesen hőfokon puhára főzzük.6. lépés
Ha a répa már puha, felöntjük a tejszínnel, kiveszünk belőle egy kisebb adagot, amit a közben megfőtt krumplival összeturmixolunk, visszaöntjük a keveréket a főzelékbe és átrotyogtatjuk.7. lépés
Hozzáadjuk a frissen aprított petrezselymet és a narancs levét.8. lépés
A fasírt9. lépés
A fasírthoz a krumplit és a répát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a borsót egy aprítógépben durvára zúzzuk, és a zöldségeket egy keverőtálba tesszük.10. lépés
Hozzáadjuk a tojást, a zablisztet, a zabpelyhet, az aprított petrezselymet, a köményt, sózzuk és összegyúrjuk.11. lépés
A liszt mennyisége eltérő lehet, attól függ, mennyi levet engednek a zöldségek. Egy lágy, de formázható állagra kell törekedni.12. lépés
Az sütőt előmelegítjük 170 fokra.13. lépés
Kb. 50 grammos gombócokat formázunk a masszából, lelapítgatjuk, beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd sütőpapírra teszünk és megspricceljük olajsprayvel.14. lépés
Az előmelegített sütőben oldalanként kb 10-10 percig sütjük.